Bakonyi sertésszelet

Publikálva: 2017. június 15.
Cimkék : sertés 

A bakonyi sertésszelet egy ízletes, laktató fogás. Mindenkinek érdemes elkészíteni .

Hozzávalók
4 adagra
  1. A húshoz
  2. 700 g sertéstarja
  3. 0.5 teáskanál só
  4. 3 csipet fehérbors (őrölt)
  5. A hús beforgatásához
  6. 30 g búzaliszt (BL55)
  7. A hús sütéséhez
  8. 2 evőkanál sertészsír
  9. A mártáshoz
  10. 70 g szalonna (füstölt)
  11. 150 g vöröshagyma
  12. 240 g paradicsom
  13. 100 g paprika - TV
  14. 1 teáskanál só
  15. 5 csipet fehérbors (őrölt)
  16. 300 g gomba - csiperke/sampion
  17. 1 evőkanál pirospaprika (őrölt)
  18. 300 ml víz
  19. 400 g tejföl (20%-os)
  20. A körethez
  21. nokedli
Elkészítés
105 perc
  1. A húst felszeleteljük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

  2. Beleforgatjuk a lisztbe, majd forró zsírban mindkét oldalukat kissé megpirítjuk. A hússzeleteket kivesszük a zsírból, majd félretesszük.

  3. A szalonnát apró kockára vágjuk, majd a visszamaradt zsiradékon addig pirítjuk, amíg ki nem engedi a zsírját. A vöröshagymát szintén apróra vágjuk, a szalonnához adjuk, majd üvegesre pirítjuk.

  4. A paradicsomot és a paprikát kis kockára vágjuk, majd a hagymához adjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

  5. A gombát megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. A lecsós alaphoz adjuk, majd megszórjuk pirospaprikával.

  6. Felöntjük vízzel, belehelyezzük az elősütött hússzeleteket, majd az egészet puhára főzzük.

  7. A hússzeleteket kivesszük a mártásból. A tejfölt csomómentesre keverjük, a forró szaftból kanalazunk hozzá, majd a mártáshoz adjuk. Visszatesszük a húst, majd pár perc alatt összeforraljuk.

  8. Nokedlivel tálaljuk az elkészült bakonyi sertésszeletet. :)