Barackos pite

Publikálva: 2017. július 12.
Cimkék : pite 

Ezt a vaníliapudingos-barackos pitét bármilyen idény gyümölcsből elkészíthetjük.

Hozzávalók
8 adagra
  1. A tésztához
  2. 300 g búzaliszt (BL55)
  3. 200 g vaj
  4. 100 g porcukor
  5. 7 g sütőpor
  6. 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
  7. A töltelékhez
  8. 500 ml 1,5%-os tej
  9. 2 púpozott evőkanál kristálycukor
  10. 57 g pudingpor (vaníliás)
  11. 5 szem barack - nektarin
Elkészítés
65 perc
  1. A lisztet, a sütőport és a porcukrot összekeverjük, elmorzsoljuk benne a szoba hőmérsékletű vajat, majd hozzáadjuk a tojást.

  2. Alaposan összegyúrjuk, majd a tészta 2/3 részét kézzel elegyengetjük egy 28 cm átmérőjű pite formában, úgy, hogy az oldalára is jusson.

  3. 30 percre a hűtőbe tesszük a meghagyott 1/3 résszel együtt.

  4. Amíg a tészta hűl, a barackot meghámozzuk, cikkekre vágjuk.

  5. A pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel, közepes lángon készre főzzük, majd alaposan kihűtjük. Amíg hűl, 5 percenként alaposan átkeverjük.

  6. Ha a puding teljesen kihűlt, ráöntjük a tésztára.

  7. Majd elhelyezzük rajta a barack szeleteket.

  8. A maradék tésztát rácsipkedjük a pite tetejére, majd 180 C fokos sütőben, 35 perc alatt arany barnára sütjük.

  9. Kihűtve, porcukorral megszórva tálaljuk az elkészült barackos pitét.