Borzas csirkemell

Publikálva: 2017. július 3.
Cimkék : csirkemell 

Ha valami igazán finomat szeretnék feltálalni a családnak, akkor ez a borzas csirkemell recept kitűnő választás.

Hozzávalók
4 adagra
  1. A húshoz
  2. 500 g csirkemell filé
  3. 2 teáskanál só
  4. 1 teáskanál fehérbors (őrölt)
  5. A hús beforgatásához
  6. 20 g búzaliszt (BL55)
  7. A bundához
  8. 650 g burgonya (megtisztított, hámozott)
  9. 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
  10. 3 gerezd fokhagyma
  11. 1.5 teáskanál só
  12. 0.5 teáskanál fehérbors (őrölt)
  13. 120 g búzaliszt (BL55)
  14. A sütéshez
  15. 300 ml étolaj
Elkészítés
90 perc
  1. A csirkemelleket felszeleteljük, majd sózzuk, borsozzuk.

  2. A megtisztított burgonyát egy konyhai robotgép nagy lyukú reszelőjén lereszeljük.

  3. Hozzáadjuk a tojást, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a lisztet és az egészet alaposan összekeverjük.

  4. A csirkemell szeleteket lisztbe forgatjuk, majd egy kanál segítségével elegyengetjük az egyik oldalán a burgonyás masszát. Ha nagyobbak a hússzeletek és nem férnek el a tenyerünkben, akkor érdemes ezt a lépést egy tányéron elvégezni.

  5. A masszával lefelé forró olajba tesszük a húst, majd a másik oldalára is kanalazunk belőle. Közepes lángon mindkét oldalát arany barnára sütjük.

  6. Zöldséges rizzsel, vagy akár egy egyszerű salátával tálalhatjuk az elkészült borzas csirkemellet.