Cigánypecsenye

Publikálva: 2017. július 5.
Cimkék : pecsenye 

A cigánypecsenye egy rendkívül laktató, finom étel.

Hozzávalók
4 adagra
  1. 4 szelet sertéstarja
  2. 4 szelet szalonna (füstölt)
  3. 4 evőkanál olívaolaj
  4. 4 gerezd fokhagyma
  5. 1 bő evőkanál mustár
  6. 1 evőkanál fűszerpaprika
  7. 8 csipet fehérbors (őrölt)
  8. 1 teáskanál só
Elkészítés
100 perc
  1. Fokhagymanyomón átpréseljük a fokhagyma gerezdeket, majd hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, a mustárt és az olajat, majd alaposan összekeverjük.

  2. A hús szeletek mindkét oldalát bekenjük a fűszer keverékkel, majd egymásra helyezzük őket egy tálban. Lefóliázva a hűtőbe tesszük minimum 1 órára. Én egy éjszakát hagytam pácolódni, csak jót tett neki. :)

  3. A füstölt szalonnát felszeleteljük, majd széltében a háromnegyedéig bevagdossuk. Forró serpenyőben megsütjük, majd félre tesszük.

  4. A szalonnából kisült zsíron megsütjük a húst. Előtte a serpenyőt hűtsük le egy kicsit. Egy pár percre vegyük lejjebb alatta a lángot, hogy a tarját közepes hőfokon tudjuk sütni. Oldalanként maximum 4-5 percig sütjük a húst, majd kivesszük a serpenyőből.

  5. Tálaláskor a húsokra helyezzük a sült szalonna szeleteket, majd sült burgonyával, és savanyúsággal tálaljuk a cigánypecsenyét.