Csicseriborsó főzelék

Publikálva: 2017. június 29.
Cimkék : borsó 

Aki szereti a főzelékeket, az feltétlenül próbálja ki ezt a csicseriborsó főzelék receptet. :)

Hozzávalók
4 adagra
  1. 250 g csicseriborsó (szárazon)
  2. 5 gerezd fokhagyma
  3. 2 db babérlevél (friss, vagy szárított)
  4. 1 csapott evőkanál só
  5. 3 csipet fehérbors (őrölt)
  6. 50 ml tejföl (12%-os)
  7. 250 ml főzőtejszín (15-20%-os)
  8. 3 púpozott evőkanál búzaliszt (BL55)
Elkészítés
75 perc
  1. A csicseriborsót a főzés előtti este hideg vízbe áztatjuk.

  2. Másnap leszűrjük, majd egy fazékba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 3 ujjnyira ellepje.

  3. Hozzáadjuk a sót, a borsot, a fokhagymát és a babérlevelet. Felforraljuk, majd puhára főzzük.

  4. Amikor megpuhult a csicseriborsó, egy edényben összekeverjük a tejfölt, a tejszínt és a lisztet. Adunk hozzá egy keveset a főzővízből, majd a főzelékhez adjuk. Folyamatos kevergetés mellett forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.

  5. És már tálalhatjuk is az elkészült csicseriborsó főzeléket.