Csicseriborsó krémleves

Publikálva: 2017. június 1.
Cimkék : borsó, leves 

Ezt a csicseriborsó krémleves receptet csak ajánlani tudjuk, érdemes kipróbálni. :)

Hozzávalók
4 adagra
  1. 250 g csicseriborsó (szárazon)
  2. 3 db babérlevél (friss, vagy szárított)
  3. 1200 ml víz
  4. 2 csapott teáskanál adalékmentes só
  5. 3 csipet fehérbors (őrölt)
  6. 1 teáskanál kurkuma
  7. 1 csapott teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
  8. 4 gerezd fokhagyma
  9. 150 g joghurt - natúr
Elkészítés
105 perc
  1. A csicseriborsót a főzés előtti este hideg vízbe áztatjuk.

  2. Másnap egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a babérleveleket. A víz mennyisége ízlés szerint variálható. Én kicsit sűrűbbre szoktam készíteni a krémleveseket, így kevesebb vizet teszek bele. Aki hígabban szereti és több vizet ad hozzá, figyeljen a fűszerezésre, nehogy ízetlen legyen.

  3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kurkumát és az ételízesítőt.

  4. Beletesszük a fokhagymagerezdeket, majd közepesnél kicsit alacsonyabb lángon puhára főzzük.

  5. Amikor a csicseriborsó megpuhult, eltávolítjuk a babérleveleket és egy botmixer segítségével pépesítjük. Aki nem szereti, kiveheti a levesből a fokhagymagerezdeket is. Én benne szoktam hagyni mert jó ízt ad az ételnek. Ha szeretnénk, pár szem csicseriborsót is kivehetünk a tálaláshoz.

  6. Hozzáadjuk a natúr joghurtot és még egyet forralunk rajta. Aki nem szereti a joghurtot, nyugodtan helyettesítheti tejföllel vagy főzőtejszínnel.

  7. Forrón tálaljuk az elkészült csicseriborsó krémlevest.