Csicseriborsó leves

Publikálva: 2017. július 5.
Cimkék : leves 

Aki szereti a keleties ízvilágot, az feltétlenül próbálja ki ezt a csicseriborsó leves receptet! :)

Hozzávalók
3 adagra
  1. 3 evőkanál olívaolaj
  2. 1 db sárgarépa
  3. 100 g zellergumó (nyers)
  4. 2 csipet só
  5. 2 csipet fehérbors (őrölt)
  6. 1 mokkáskanál fokhagymapor
  7. 1 evőkanál búzaliszt (BL55)
  8. 200 ml víz
  9. 1 mokkáskanál kurkuma
  10. 1 teáskanál curry (őrölt)
  11. 250 g csicseriborsó (főtt)
  12. 500 ml alaplé - zöldség
  13. 1 teáskanál petrezselyemzöld
  14. 150 ml joghurt - natúr
Elkészítés
45 perc
  1. A sárgarépát és a zellert gyufaszálnyi darabokra vágjuk, majd olíva olajon elkezdjük pirítani. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral.

  2. A zöldségekhez adjuk a lisztet, felöntjük 2 dl vízzel, Beletesszük a kurkumát, és a curry port, majd puhára főzzük.

  3. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett konzerv csicseriborsót, a petrezselyem zöldet, felöntjük az alap lével, majd az egészet készre főzzük.

  4. Amikor a leves elkészült, lehúzzuk a tűzről. A joghurthoz adunk egy pár kanál levet, majd a leveshez adjuk. Egyet még forralunk rajta, majd azonnal tálaljuk.

  5. Hideg natúr joghurttal kínáljuk az elkészült csicseriborsó levest.