Csirkemell pörkölt

Publikálva: 2017. június 29.
Cimkék : pörkölt 

Tésztával, nokedlivel, vagy bármilyen főzelékkel kínálhatjuk, de akár friss kenyérrel is nagyon finom.

Hozzávalók
4 adagra
  1. 4 evőkanál étolaj
  2. 2 közepes fej vöröshagyma
  3. 4 gerezd fokhagyma
  4. 1 csapott mokkáskanál só
  5. 3 csipet fehérbors (őrölt)
  6. 0.5 csapott mokkáskanál köménymag (őrölt)
  7. 1 evőkanál pirospaprika (őrölt)
  8. 100 ml víz
  9. 500 g csirkemell filé
  10. 0.5 db paradicsom
  11. 0.5 db paprika - TV
  12. 1 db babérlevél (friss, vagy szárított)
Elkészítés
60 perc
  1. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. Elkezdjük dinsztelni az étolajon, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. Természetesen az ízesítés csak irányadó, mindenki a saját ízlése szerint használja a sót és a fűszereket.

  2. Amikor a hagyma megpuhult, lehúzzuk a tűzről, felöntjük vízzel majd megszórjuk pirospaprikával.

  3. A csirkemellet falatnyi kockára vágjuk, majd a pörköltalaphoz adjuk. Beletesszük a nagy kockára vágott paradicsomot, a paprikát és a babérlevelet. Felöntjük vízzel, majd alaposan összekeverjük.

  4. Közepes lángon addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ha a végén soknak találjuk a levét, magas lángon piríthatjuk.

  5. És már tálalhatjuk is a csirkemell pörköltet.