Csirkemell torta

Publikálva: 2017. július 27.
Cimkék : csirke 

Bármilyen körettel, vagy akár egy zöld salátával tálalhatjuk, garantáltan egy pillanat alatt elfogy. :)

Hozzávalók
4 adagra
  1. A csirkemell tortához
  2. 500 g csirkemell filé
  3. 2 csipet fehérbors (őrölt)
  4. 2 csipet köménymag (őrölt)
  5. 100 g morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss)
  6. 125 g szalonna, bacon (nyers)
  7. 3 evőkanál olívaolaj
  8. 2 kis fej vöröshagyma
  9. 2 gerezd fokhagyma
  10. 150 g trappista sajt (reszelt)
  11. 1 teáskanál mustár
  12. 2 csipet só
  13. 2 teáskanál petrezselyemzöld
  14. A sajt mártáshoz
  15. 200 g natúr krémsajt (pl.: Philadelphia original)
  16. 250 ml főzőtejszín (15-20%-os)
  17. 200 ml 1,5%-os tej
  18. 2 evőkanál búzaliszt (BL55)
  19. 1 csipet fehérbors (őrölt)
  20. 1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
  21. 50 g trappista sajt (reszelt)
  22. A tortaforma kikenéséhez
  23. 3 evőkanál zsemlemorzsa
  24. 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
100 perc
  1. A csíkokra vágott bacont, az apróra vágott vöröshagymát, és a reszelt fokhagymát kevés olíva olajon megpirítjuk.

  2. A csirkemellet kockára vágjuk, majd a hagymás baconhöz adjuk.

  3. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, hozzáadjuk a mustárt, majd fehéredésig sütjük.

  4. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

  5. A mártáshoz egy edényben összekeverjük a tejet a főzőtejszínnel, a liszttel, és a krémsajttal. Borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, majd addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.

  6. A mártáshoz adunk egy kevés reszelt sajtot, majd összekeverjük a hagymás-baconös csirkemellel.

  7. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk alufóliával, majd kiolajozzuk és megszórjuk zsemlemorzsával. Ha nem ragaszkodunk a tortaformához, nyugodtan készíthetjük hőálló sütőtálban, vagy tepsiben is.

  8. A formába kanalazunk egy réteg csirkemelles ragut.

  9. Megszórjuk reszelt sajttal.

  10. Teszünk rá kukoricát.

  11. Így folytatjuk a rétegezést, amíg tartanak a hozzávalók. A tetejére reszelt sajt kerül.

  12. Alulról még bevonhatjuk alufóliával a formát, hogy a mártás még véletlenül se folyjon ki.

  13. 180 C fokos sütőben 40 perc alatt arany barnára sütjük.

  14. Megvárjuk, amíg kihűl a csirkemell torta, óvatosan eltávolítjuk róla a fóliát és a tortaformát, majd szeletelhetjük a csirkemell tortát.