Csőben sült brokkoli

Publikálva: 2017. július 10.
Cimkék : brokkoli 

Ez a recept fél úton van a csőben sült, és a rakott ételek között

Hozzávalók
4 adagra
  1. A rizs főzéséhez
  2. 3 evőkanál olívaolaj
  3. 125 g szalonna, bacon (nyers)
  4. 1 közepes fej vöröshagyma
  5. 250 g rizs - jázmin (szárazon)
  6. 550 ml víz
  7. 2 teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
  8. 1 teáskanál petrezselyemzöld
  9. A brokkoli főzéséhez
  10. 750 g brokkoli
  11. 2 teáskanál só
  12. A mártáshoz
  13. 250 ml főzőtejszín (15-20%-os)
  14. 200 g ömlesztett sajt
  15. 1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
  16. A tetejére
  17. 50 g trappista sajt (reszelt)
Elkészítés
70 perc
  1. A vöröshagymát, és a bacont apró kockára vágjuk, majd megdinszteljük az olíva olajon.

  2. Ráöntjük a rizst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, majd közepes lángon, időnként megkeverve forraljuk 5 percig. Lefedjük, lekapcsoljuk alatta a lángot, és hagyjuk készre párolódni.

  3. A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben, forrástól számítva 5 percig főzzük.

  4. A mártáshoz egy edényben összekeverjük a főzőtejszínt, és az ömlesztett sajtot, majd adunk hozzá szerecsendiót.

  5. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával.

  6. Belekanalazzuk a rizst, rátesszük a brokkoli rózsákat, eloszlatjuk rajta a mártást, majd megszórjuk reszelt sajttal.

  7. 190 C fokos sütőben, 25 perc alatt arany barnára sütjük.

  8. Kissé hagyjuk kihűlni, és már tálalhatjuk is a csőben sült brokkolit rizs ágyon.