Csőben sült csirkemell

Publikálva: 2017. június 1.
Cimkék : csirke,  

A csőben sült csirkemell egy igazán gyorsan elkészíthető, de annál ízletesebb fogás. Ha valaki idő szűkében van, vagy csak nem akar órákat a tűzhely mellett állni, annak csak ajánlani tudom ezt a receptet! :)

Hozzávalók
3 adagra
  1. A csirkemell elősütéséhez
  2. 350 g csirkemell filé
  3. 4 evőkanál olívaolaj
  4. 6 nagy csipet só
  5. 3 csipet fehérbors (őrölt)
  6. 6 csipet köménymag (őrölt)
  7. A mártáshoz
  8. 250 ml főzőtejszín (15-20%-os)
  9. 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
  10. 1 gerezd fokhagyma
  11. 1 evőkanál búzaliszt (BL55)
  12. 2 evőkanál metélőhagyma (snidling)
  13. A sütőforma kikenéséhez
  14. 1 evőkanál vaj
  15. 1 evőkanál zsemlemorzsa
  16. A tetejére
  17. 75 g gouda sajt (reszelt)
Elkészítés
45 perc
  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.

  2. Egy kevés olajon a húsok mindkét oldalát megsütjük.

  3. Egy tálkában csomómentesre keverjük a lisztet a tojással és a főzőtejszínnel. Hozzáadjuk a snidlinget, belereszeljük a fokhagymát, majd az egészet alaposan összekeverjük.

  4. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, majd belefektetjük az elősütött hússzeleteket.

  5. A húsra öntjük a tejszínes mártást, majd megszórjuk reszelt sajttal.

  6. 200 C fokos sütőben kb. 25 perc alatt arany barnára sütjük. A sütési idő és hőfok sütőfüggő. Érdemes időnként ellenőrizni.

  7. Jó étvágyat a csőben sült csirkemellhez! :)