Csőben sült karfiol

Publikálva: 2017. július 11.
Cimkék : karfiol 

Legyen akár köretként, vagy önálló fogásként fogyasztva, mindig teli találat.

Hozzávalók
3 adagra
  1. A karfiol előfőzéséhez
  2. 700 g karfiol (rózsa)
  3. 2 teáskanál só
  4. A mártáshoz
  5. 150 ml főzőtejszín (15-20%-os)
  6. 50 ml 1,5%-os tej
  7. 200 g ömlesztett sajt
  8. 50 g trappista sajt (reszelt)
  9. 1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
  10. A tál kikenéséhez
  11. 1 evőkanál vaj
  12. 2 evőkanál zsemlemorzsa
  13. A tetejére
  14. 50 g trappista sajt (reszelt)
Elkészítés
40 perc
  1. A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben, forrástól számítva 5 percig főzzük, majd leszűrjük.

  2. Egy edényben összekeverjük a krémsajtot, a főzőtejszínt, a tejet, és a szerecsendiót.

  3. Ráöntjük a karfiolra, hozzáadjuk a reszelt sajtot és alaposan összekeverjük.

  4. Egy sütőtálat kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával.

  5. A tálba öntjük a karfiolt, megszórjuk reszelt sajttal.

  6. 185 C fokos sütőben 25 perc alatt arany barnára sütjük.

  7. És már tálalhatjuk is az elkészült csőben sült karfiolt. :)