Csorba leves

Publikálva: 2017. július 31.
Cimkék : leves 

Csorba leves recept következik , húsgombóccal.

Hozzávalók
4 adagra
  1. A gombóchoz
  2. 250 g sertés darált hús (sovány)
  3. 30 g rizs
  4. 1 db tojás (apró, "S"-es méretű)
  5. 1 evőkanál zellerzöld (nyers)
  6. 1 mokkáskanál só
  7. 2 csipet fehérbors (őrölt)
  8. 1 csapott mokkáskanál köménymag (őrölt)
  9. A leveshez
  10. 3 evőkanál olívaolaj
  11. 2 közepes fej vöröshagyma
  12. 100 g sárgarépa
  13. 100 g zellergumó (nyers)
  14. 100 g zöldborsó
  15. 100 g gomba - csiperke/sampion
  16. 0.5 db TV paprika
  17. 3 db koktélparadicsom
  18. 1 csapott teáskanál lestyán
  19. 1 csapott teáskanál petrezselyemzöld
  20. 1 csapott teáskanál zellerzöld (nyers)
  21. 3 evőkanál citromlé
  22. 1.5 L víz
Elkészítés
60 perc
  1. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. Kevés olíva olajon megdinszteljük.

  2. A répát és a zellert falatnyi kockára vágjuk, majd a borsóval és a gombával együtt a hagymához adjuk. Magas hőfokon kissé átpirítjuk.

  3. Felengedjük 1,5 liter vízzel.

  4. Amíg felforr, elkészítjük a gombócokat. A darált húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. Hozzáadjuk a tojást, a rizst és az apróra vágott zeller levelet.

  5. Vizes kézzel kb. 2 cm átmérőjű gombócokat formázunk, és a levesbe tesszük.

  6. A paradicsomot és a paprikát kis kockára vágjuk, és az apróra vágott zeller levéllel, a lestyánnal és petrezselyemmel együtt a leveshez adjuk.

  7. Beletesszük a citromlevet, és közepes lángon készre főzzük.

  8. Mennyei csorba leves recept! ;)