Feketeerdő leves

Publikálva: 2017. augusztus 8.
Cimkék : leves 

Ugyan elsőre szokatlan a megszokott meggyleveshez képest, de megéri elkészíteni és megkóstolni.

 
Hozzávalók
4 adag
  1. 500 g magozott meggy
  2. 1 csipet só
  3. 250 ml habtejszín
  4. 1 db egész fahéj
  5. 1 db csillagánizs
  6. 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  7. 0,5 teáskanál reszelt citromhéj
  8. 0,5 db citrom leve
  9. 40 g csokoládés puding
  10. 3 evőkanál cukor
  11. ízlés szerint édesítőszer
  12. 1,5 l víz
Elkészítés
30 perc
  1. A megmosott, kimagozott meggyet kb. 1,5 liter hideg vízben tegyük fel főni. Adjuk hozzá a szegfűszeget, a reszelt citromhéjat, a citrom levét, a sót, a fahéjat és a csillagánizst, meg a cukrot (.cukor helyett használhatunk édesítőszert is).

  2. Amíg felforr a leves, addig a tejszínhez hozzáadjuk a csokis pudingport és csomómentesre keverjük.

  3. Ha felforrt a leves, adjuk hozzá az előbb elkészített masszát folyamatos keveréssel.

  4. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

  5. Amint kihűlt, tegyük a hűtőbe. Tálaláskor tehetünk rá tejszínhabot és egy szem friss meggyet. Végül meg is szórhatjuk egy kis kakaóporral.