Fokhagymakrémleves

Publikálva: 2017. július 24.
Cimkék : fokhagyma 

Nagyon egészséges, és az íze egyszerűen mennyei. Kiváló recept! :)

Hozzávalók
3 adagra
  1. 1 fej fokhagyma
  2. 1 közepes fej vöröshagyma
  3. 2 evőkanál olívaolaj
  4. 2 csipet só
  5. 2 csipet fehérbors (őrölt)
  6. 650 ml alaplé - csirke
  7. 250 ml főzőtejszín (15-20%-os)
  8. 2 evőkanál búzaliszt (BL55)
Elkészítés
50 perc
  1. Az apróra vágott fokhagymát, és vöröshagymát megdinszteljük az olíva olajon. Sózzuk, borsozzuk.

  2. Rátesszük a lisztet - de nem pirítjuk le! -, majd folyamatos kevergetés mellett felöntjük a csirke alaplével.

  3. 30 percig főzzük, majd átturmixoljuk egy botmixerrel.

  4. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, és még pár percig alacsony lángon forraljuk.

  5. Forrón tálaljuk a fokhagymakrémlevest.