Fűszeres sült csirke zöldségekkel

Publikálva: 2017. május 29.
Cimkék : csirke 

Ez a fűszeres sült csirke zöldségekkel recept, egy praktikus, egyszerűen elkészíthető fogás, és nagyon finom. Ha valaki nem tud sok időt a konyhában tölteni, de mégis egy laktató, ízletes fogást szeretne az asztalra varázsolni, az feltétlenül próbálja ki ezt a receptet! Nem fog csalódást okozni! :)


Hozzávalók
6 adagra
  1. A hús alá
  2. 100 g libazsír
  3. 2 nagy fej vöröshagyma
  4. 1 fej fokhagyma
  5. 200 g szalonna, bacon (nyers)
  6. 500 g sárgarépa
  7. 0.5 mokkáskanál adalékmentes só
  8. A húshoz
  9. 1200 g egész csirke
  10. 3 db csirkecomb
  11. 1 teáskanál adalékmentes só
  12. 1 teáskanál grill fűszerkeverék
  13. 2 teáskanál köménymag (őrölt)
  14. 2 teáskanál majoránna
  15. 30 g libazsír
  16. A körethez
  17. 800 g burgonya (megtisztított, hámozott)
Elkészítés
120 perc
  1. Egy tepsit kikenünk libazsírral, majd beleszórjuk a negyedekbe vágott vöröshagymát, a félbe vágott fokhagymagerezdeket, a csíkokra vágott bacont és a vastag karikára szeletelt sárgarépát. Nagyon picit megsózzuk.

  2. A zöldségekre fektetjük az ízlés szerint sózott, grillfűszerrel, majoránnával és őrölt köménnyel megszórt csirkedarabokat. A húsok tetejét meglocsoljuk libazsírral, majd a tepsit lefedjük alufóliával. 200 C fokos sütőben kb. 1 órát sütjük.

  3. Amíg a hús sül, előkészítjük a burgonyát. Megpucoljuk, félbe vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Ha hűlt egy kicsit, egy villával minden oldalát kissé „bekarcoljuk”.

  4. Amikor a hús elkészült, levesszük róla a fóliát és mellé helyezzük az előfőzött burgonyát. Meglocsoljuk a hús alatt keletkezett szafttal és kb fél óra alatt az egészet ropogósra sütjük. Érdemes kb. 10 percenként kivenni, és az egészet meglocsolni a szafttal.

  5. Tálalhatjuk is a fűszeres sült csirkét zöldségekkel. :)