Gombapaprikás tésztával

Publikálva: 2017. augusztus 14.
Cimkék : gomba 

Gyorsan elkészíthető étel, kevés alapanyagból.

Hozzávalók
4 adag
  1. 500 g gomba
  2. 1 fej vöröshagyma
  3. 2 gerezd fokhagyma
  4. 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
  5. ízlés szerint só
  6. ízlés szerint őrölt bors
  7. 1 db paradicsom
  8. 1 evőkanál zsiradék
  9. 1 kávéskanál bazsalikom
  10. 1 kávéskanál rozmaring
  11. 2 dl tejföl
  12. 2 evőkanál liszt
  13. 300 g száraz tészta
Elkészítés
40 perc
  1. Zsiradékon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, fokhagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával borssal.

  2. A szeletekre vágott gombát hozzáadjuk, fűszerezzük a bazsalikommal és a rozmaringgal. Ízles szerint sózzuk.

  3. Amíg a gomba a saját levében fő, addig forraljunk vizet a tésztának. A vízbe tegyünk sót és egy kevés olajat.

  4. Készítsük el a tejfölös habarást. A tejfölbe keverjünk el 2 evőkanál lisztet csomómentesre. Apránként adagoljunk hozzá pörkölt levet, folyamatosan keverve.

  5. Ha puhára főtt a gomba, akkor jöhet a behabarás. Öntsük hozzá a tejfölös levet és forraljuk össze az egészet, sűrűn kevergetve. Újraforralás után el is készül.

  6. Az elkészült tésztát szűrjük le és már tálalhatunk is. Jó étvágyat hozzá!