Kacsaleves

Publikálva: 2017. július 25.
Cimkék : leves 

Legyen az egy ünnepi ebéd, vagy akár egy hétköznapi fogás, mindig jó választás.

Hozzávalók
8 adagra
  1. 1 kg kacsaaprólék
  2. 3.5 L víz
  3. 1 fej vöröshagyma
  4. 3 gerezd fokhagyma
  5. 15 szem feketebors (egész)
  6. 2 evőkanál só
  7. 150 g zellergumó (nyers)
  8. 500 g sárgarépa
  9. 200 g petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
  10. 1 db paradicsom
  11. 1 db paprika - TV
  12. 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés
200 perc
  1. A kacsa darabokat alaposan megmossuk, és egy fazékba tesszük.

  2. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a borsot és a sót. Felengedjük kb. 3,5 liter vízzel.

  3. Felforraljuk, majd a tetején keletkező habot egy kanál segítségével eltávolítjuk.

  4. A zellergumót nagyobb kockákra, a sárgarépát és a petrezselyem gyökeret keresztben félbe, majd hosszában négyfelé vágjuk.

  5. Az zöldségeket a levesbe tesszük a csokor petrezselyemmel, a paradicsommal és a paprikával együtt, majd lassú tűzön 3 órát főzzük.

  6. Cérnametélttel tálaljuk a kacsalevest.