Karalábé krémleves

Publikálva: 2017. május 31.
 

Ha krémlevesre gondolunk, általában nem a karalábé az első zöldség ami eszünkbe jut. Pedig igazán finom karalábé krémlevest készíthetünk belőle.

Hozzávalók
3 adagra
  1. 2 evőkanál olívaolaj
  2. 1 közepes fej vöröshagyma
  3. 2 teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
  4. 2 csipet fehérbors (őrölt)
  5. 2 csipet kakukkfű (morzsolt)
  6. 250 g karalábé
  7. 100 g burgonya (megtisztított, hámozott)
  8. 600 ml víz
  9. 100 ml főzőtejszín (15-20%-os)
Elkészítés
45 perc
  1. A kockára vágott vöröshagymát elkezdjük dinsztelni az olajon. Hozzáadjuk az ételízesítőt, a borsot és a kakukkfüvet, majd addig pirítjuk, amíg meg nem puhul.

  2. A karalábét és a burgonyát kockára vágjuk, majd a hagymához adjuk. Alaposan összekeverjük, majd egy pár percig együtt pirítjuk.

  3. Felöntjük vízzel, majd az egészet puhára főzzük.

  4. Levesszük az edényt a tűzről, majd egy botmixer segítségével pépesítjük a levest. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, és pár perc alatt összeforraljuk. Ha szükséges, sóval, borssal beállítjuk az ízét.

  5. Pirított hagymával tálalhatjuk a karalábé krémlevest. :)