Karottás sertéspörkölt

Publikálva: 2017. augusztus 14.
Cimkék : pörkölt 

Könnyű elkészíteni!!

Hozzávalók
4 adag
  1. 500 g sertéscomb
  2. 200 g sárgarépa
  3. 2 evőkanál kacsazsír
  4. 1 fej nagy vöröshagyma
  5. 1 gerezd fokhagyma
  6. 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  7. 1 késhegynyi őrölt bors
  8. 1 evőkanál sűrített paradicsom
  9. 1 db zöldpaprika
  10. ízlés szerint só
  11. 125 g tejföl
  12. 1 púpozott evőkanál liszt
Elkészítés
100 perc
  1. Zsíron a hagyma dinsztelését követően a húst folyamatos kevergetés mellett kissé"megkérgesítjük". A tűzről levéve pirospaprikát és sűrített paradicsomot, meg a szeletekre vágott zöldpaprikát a húshoz keverjük, sózzuk és borsozzuk. Ezután újra visszatesszük azt és vízzel felöntve felforraljuk.

  2. Ha felforrt, teszek hozzá egy kisebb darab bacon szalonnát és kb. 200 g sárgarépa karikát. Majd összefőzöm az egészet, egy jó óráig.

  3. Eközben a lisztet a tejföllel összekeverem. A puhára főtt húshoz adva behabarom vele.

  4. Mellé galuskát és cukkinis-uborkasalátát kínálok. Remélem, másnak is elnyeri az ízlését. Jó étvágyat kívánok hozzá! 😊