Kolbászos lecsó

Publikálva: 2017. augusztus 1.
Cimkék : lecsó 

Tökéletes tojásos lecsó.

Hozzávalók
4 adag
  1. 150 g füstölt bacon szalonna
  2. 1 kg zöldpaprika
  3. 500 g paradicsom
  4. 2 db közepes méretű vöröshagyma
  5. 3 gerezd fokhagyma
  6. 200 g füstölt kolbász
  7. 150 g rizs
  8. víz
  9. ízlés szerint só
  10. 1 kiskanál őrölt pirospaprika
Elkészítés
50 perc
  1. Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk kevés zsíron, majd megpirítjuk rajta a kockákra vágott vöröshagymát.

  2. Pirospaprikával meghintjük, a feldarabolt paradicsomot hozzáadjuk, fakanállal kissé összenyomkodjuk. Ezután beletesszük a karikákra vágott zöldpaprikát meg az összezúzott fokhagymát. Megsózzuk, puhára pároljuk.

  3. Amíg fő, addig a rizst főzzük meg. A rizs mennyiségéhez képest kétszeres mennyiségű vizet forraljunk fel, sózzuk. Ha felforr a víz, öntsük bele a rizst és fedő alatt takaréklángon főzzük puhára. Majd öntsük a lecsóhoz, óvatosan keverjük össze.

  4. Kicsit forraljuk össze és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat hozzá!