Krémes zöldborsós csirkecomb

Publikálva: 2017. május 24.
Cimkék : comb, borsó 

Egyszerű, gyors, és nagyon finom étel. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók
3 adagra
  1. A húshoz
  2. 3 db csirkecomb
  3. 6 csipet só
  4. 3 csipet fehérbors (őrölt)
  5. 6 csipet grill fűszerkeverék
  6. A zöldborsóhoz
  7. 3 evőkanál kókuszzsír (kókuszolaj)
  8. 1 nagy fej vöröshagyma
  9. 4 gerezd fokhagyma
  10. 0.5 teáskanál só
  11. 2 csipet fehérbors (őrölt)
  12. 1 púpozott evőkanál metélőhagyma (snidling)
  13. 150 ml bor (fehér, száraz)
  14. 100 ml alaplé - csirke
  15. 1 evőkanál mustár - magos
  16. 1 teáskanál akácméz
  17. 300 g zöldborsó
  18. 250 ml főzőtejszín (15-20%-os)
Elkészítés
60 perc
  1. A csirkecombokat félbe vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk grillfűszerrel.

  2. Felhevítjük az olajat, megpirítjuk rajta a húst, majd félretesszük.

  3. A kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát megdinszteljük a visszamaradt olajon.

  4. Hozzákeverjük a mustárt, és a mézet, majd felöntjük a borral és a húsalaplével. Beletesszük a snidlinget, majd összeforraljuk.

  5. A serpenyőbe tesszük a csirkecombokat és a borsót, majd lassú tűzön az egészet puhára főzzük.

  6. Belekeverjük a tejszínt, majd összeforraljuk.

  7. Tetszőleges körettel tálalhatjuk az elkészült krémes zöldborsós csirkecombot.