Lapcsánka

Publikálva: 2017. július 7.
Cimkék : sajt, tejföl 

Ez a lapcsánka recept nálam nagyon bevált, inkább a burgonya dominál. Kívül ropogós, belül pedig finom puha. Ha valaki szereti, tálaláskor tehet rá sajtot és tejfölt, de ezek nélkül is nagyon finom étel a lapcsánka. :)

Hozzávalók
3 adagra
  1. A lapcsánkához
  2. 500 g burgonya (megtisztított, hámozott)
  3. 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
  4. 2 gerezd fokhagyma
  5. 100 g búzaliszt (BL55)
  6. 2 csapott teáskanál só
  7. 3 csipet fehérbors (őrölt)
  8. A sütéshez
  9. 300 ml étolaj
Elkészítés
55 perc
  1. A burgonyát meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Én robotgéppel csináltam, sokkal gyorsabb.

  2. Hozzáadjuk a tojást, a sót, a borsot, a reszelt fokhagymát és a lisztet. Alaposan összekeverjük.

  3. Egy serpenyőben olajat hevítünk. Egy kanál segítségével beletesszük a masszát, kissé ellapítjuk, majd mindkét oldalát arany barnára sütjük.

  4. Forrón tálaljuk az elkészült lapcsánkát.