Lecsós csirkemell

Publikálva: 2017. június 7.
Cimkék : lecsó, csirke 

Ha még egy kis hússal is gazdagítjuk, biztos, hogy a család férfi tagjai is elégedetten távoznak az asztaltól. :)

Hozzávalók
3 adagra
  1. 4 evőkanál olívaolaj
  2. 1 nagy fej vöröshagyma
  3. 2 gerezd fokhagyma
  4. 1 teáskanál só
  5. 3 csipet fehérbors (őrölt)
  6. 100 g TV paprika
  7. 300 g paradicsom
  8. 300 g csirkemell filé
  9. 2 evőkanál sűrített paradicsom
  10. 1 evőkanál kristálycukor
  11. 200 ml víz
Elkészítés
60 perc
  1. Az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük dinsztelni az olajon. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.

  2. A paradicsomot és a paprikát kis kockákra vágjuk, majd amikor a hagyma nagyjából megpuhult, hozzáadjuk.

  3. Amikor a zöldségek kissé összefőttek, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a cukrot.

  4. A csirkemellet tetszés szerint csíkokra, vagy kockára vágjuk. Beletesszük a lecsóba, felöntjük vízzel, majd puhára főzzük. Ha esetleg a végén soknak látjuk rajta a levet, kissé lepiríthatjuk.

  5. Tarhonyával tálalhatjuk a lecsós csirkemellet.