Magyaros csirkemell ragu

Publikálva: 2017. június 21.
Cimkék : csirke 

Aki szereti a pikáns ízeket, az feltétlenül próbálja ki ezt a magyaros csirkemell ragu receptet! :)

Hozzávalók
3 adagra
  1. 50 g szalonna (füstölt)
  2. 50 g kolbász (füstölt)
  3. 1 közepes fej vöröshagyma
  4. 2 gerezd fokhagyma
  5. 1 mokkáskanál só
  6. 3 csipet fehérbors (őrölt)
  7. 1 mokkáskanál köménymag (őrölt)
  8. 1 teáskanál majoránna
  9. 1 teáskanál pirospaprika (őrölt)
  10. 200 g csirkemell filé
  11. 1 db paradicsom
  12. 1 db zöld paprika
  13. 100 g zöldborsó
  14. 100 g sárgarépa
  15. 100 g zellerszár
  16. 200 g tejföl (20%-os)
Elkészítés
70 perc
  1. A szalonnát kis kockára vágjuk és elkezdjük kisütni a zsírját. Rátesszük a vékony karikára vágott kolbászt, majd pár percig együtt sütjük őket.

  2. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd ezeket is a serpenyőbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk őrölt köménnyel.

  3. A paprikát és a paradicsomot kis kockára vágjuk, majd a raguhoz adjuk.

  4. A csirkemellet falatnyi darabokra szeleteljük és szintén a serpenyőbe tesszük. Az egészet alaposan összekeverjük és addig pirítjuk, amíg a csirkemell ki nem fehéredik.

  5. Hozzáadjuk még a borsót, az apróra vágott sárgarépát, és zellerszárat.

  6. Megszórjuk pirospaprikával és majoránnával, majd közepesnél egy picit kisebb lángon az egészet készre főzzük.

  7. Amikor minden megpuhult, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a tejfölt. Alaposan elkeverjük, majd még picit forralunk rajta.

  8. Főtt tésztával, vagy nokedlivel tálaljuk az elkészült magyaros csirkemell ragut.