Magyaros zöldbableves

Publikálva: 2017. május 31.
Cimkék : bableves 

A magyaros zöldbableves egy tartalmas, ízletes fogás, amit bárkinek ajánlok, aki szereti a pikáns ízeket. :) Kiváló recept!

Hozzávalók
4 adagra
  1. 1 púpozott evőkanál sertészsír
  2. 1 nagy fej vöröshagyma
  3. 3 gerezd fokhagyma
  4. 1 teáskanál só
  5. 3 csipet fehérbors (őrölt)
  6. 1 teáskanál köménymag (őrölt)
  7. 150 g szalonna - császár (húsos)
  8. 150 g kolbász (füstölt)
  9. 1 evőkanál pirospaprika (őrölt)
  10. 1 teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
  11. 1000 ml víz
  12. 300 g zöldbab
  13. 150 g burgonya (megtisztított, hámozott)
  14. 1 evőkanál búzaliszt (BL55)
  15. 200 g tejföl (20%-os)
Elkészítés
90 perc
  1. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd a zsíron elkezdjük dinsztelni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majd addig pároljuk, amíg a hagyma meg nem puhul. Ez kb. 15 percet vesz igénybe.

  2. A kolbászt és a szalonnát falatnyi darabokra vágjuk, majd a hagymához adjuk. Pár percig együtt pirítjuk.

  3. Lehúzzuk az edényt a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, majd felöntjük egy kevés hideg vízzel.

  4. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és a kb. 3 cm-es darabokra vágott zöldbabot.

  5. Alaposan összekeverjük, majd hozzáöntjük a maradék vizet. Kb. 45 perc alatt az egészet készre főzzük.

  6. Egy tálkában csomómentesre keverjük a lisztet a tejföllel, majd a kész levesből adunk hozzá. Alaposan összekeverjük, majd a levesbe öntjük. Még egyet forralunk rajta.

  7. És már tálalhatjuk is a magyaros zöldbablevest. :)