Majonézes-zöldséges lencsesaláta

Publikálva: 2017. június 2.
Cimkék : saláta, lencse 

Bármilyen sült vagy rántott hús mellé jól passzol, de egy kiflivel is finom vacsora lehet belőle.

Hozzávalók
4 adagra
  1. A lencse főzéséhez
  2. 200 g lencse (száraz)
  3. 1 evőkanál só
  4. 2 db babérlevél (friss, vagy szárított)
  5. 100 g sárgarépa
  6. 100 g petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
  7. A saláta öntethez
  8. 200 g tejföl (20%-os)
  9. 150 g majonéz
  10. 1 teáskanál mustár
  11. 2 csipet só
  12. 2 csipet fehérbors (őrölt)
  13. 2 csapott evőkanál kristálycukor
  14. 1 kis fej vöröshagyma
Elkészítés
35 perc
  1. A lencsét alaposan átválogatjuk (tele lehet kaviccsal sajnos..), megmossuk, majd egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a babérlevelet, a sót, annyi vizet, hogy duplán ellepje, majd közepes lángon elkezdjük főzni.

  2. A sárgarépát és a fehérrépát apró kockára vágjuk, majd a lencséhez adjuk. Az egészet addig főzzük, amíg minden meg nem puhul.

  3. Az öntethez összekeverjük a tejfölt a majonézzel és a mustárral. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk.

  4. A hagymát apró kockára vágjuk, majd az öntethez keverjük.

  5. Amikor a lencse kihűlt, összekeverjük a hagymás saláta öntettel, és pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

  6. És már tálalhatjuk is a majonézes-zöldséges lencsesalátát. :)