Majonézes krumplisaláta

Publikálva: 2017. augusztus 8.
Cimkék : saláta 

Vacsorára tökéletes választás lehet, ha már unjuk a felvágottat.

Hozzávalók
4 adag
  1. 800 g 20 %-os tejföl
  2. 500 g burgonya
  3. 6 db tojás
  4. 1 fej lilahagyma
  5. 100 g majonéz
  6. 1 evőkanál mustár
  7. 1 kávéskanál citromlé
  8. ízlés szerint só
  9. ízlés szerint őrölt bors
  10. ízlés szerint édesítőszer
  11. almaecet
  12. 1 evőkanál ételecet
Elkészítés
40 perc
  1. A kockákra vágott burgonyát sós vízben feltesszük főni. Egy másik edényben pedig megfőzzük az 5 darab tojást.

  2. Közben a tejfölt elkeverjük egy nagyobb tálban a sóval, borssal, édesítővel, mustárral meg a citromlével. Majd egy tojássárgáját, és a majonézt hozzákeverjük az egészhez. Apróra vágott lila hagymát teszünk bele.

  3. Amint megfőtt a krumpli, beleöntünk ecetet és édesítőt. Ebben a lében hagyjuk kihűlni.

  4. Ha kihűlt a krumpli és a tojás, akkor összeállíthatjuk a salátát.

  5. A tejfölös alaphoz keverjük a leszűrt krumplit és a szeletekre vágott főtt tojást. Hidegen tálalva a legfinomabb.

  6. Jó étvágyat hozzá!