Marhahúsleves

Publikálva: 2017. május 30.
Cimkék : marha, leves 

Bármilyen finom szósszal, és egy kis burgonyával tálalhatjuk a benne főtt marhahúst. A leves pedig önmagában is mennyei recept. :)

Hozzávalók
6 adagra
  1. 500 g marhacomb
  2. 1 púpozott evőkanál adalékmentes só
  3. 1 kis fej vöröshagyma
  4. 3 gerezd fokhagyma
  5. 15 szem feketebors (egész)
  6. 2500 ml víz (hideg)
  7. 350 g sárgarépa
  8. 150 g zellergumó (nyers)
  9. 150 g petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
  10. 1 db paradicsom
  11. 1 db TV paprika
  12. 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés
250 perc
  1. A húst egy fazékba tesszük, hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és az egész bors szemeket. Felöntjük hideg vízzel, ízlés szerint megsózzuk, majd elkezdjük főzni.

  2. Amíg felforr, előkészítjük a zöldségeket. A zellert nagyobb darabokra, a sárgarépát és a fehérrépát hosszában negyedekre vágjuk.

  3. Ha felforrt a leves, egy kanál segítségével eltávolítjuk róla a keletkezett habot.

  4. Beletesszük a zöldségeket, a paradicsomot, a paprikát és a petrezselymet. Felforraljuk, majd alacsony lángon készre főzzük. Nem kell forralni, elég ha csak gyöngyözve főzzük a levest.

  5. Cérnametélttel tálaljuk a marhahúslevest.