Meleg tésztasaláta

Publikálva: 2017. június 21.
Cimkék : tészta 

Hamar elkészül, és az érlelési időre is csak úgy ott lehet felejteni a konyhapulton. Nem beszélve arról, hogy ki tudunk váltani vele akár egy főétkezést is, mert melegen is tálalható.

Hozzávalók
1 adagra
  1. 1 db paradicsom
  2. 1 kis gerezd fokhagyma
  3. 3 csipet adalékmentes só
  4. 2 csipet fehérbors (őrölt)
  5. 3 csipet oregánó (friss, vagy szárított)
  6. 2 evőkanál olívaolaj - extra szűz
  7. 20 db bazsalikomlevél - friss
  8. 80 g fusilli száraztészta
  9. A díszítéshez
  10. 2 evőkanál sajt - parmezán
Elkészítés
70 perc
  1. A paradicsomot kis kockára vágjuk, majd egy tálba tesszük.

  2. A fokhagymát ráreszeljük a paradicsomra.

  3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval, majd meglocsoljuk olíva olajjal.

  4. A bazsalikom leveleket apróra vágjuk, majd a paradicsomhoz adjuk. Az egészet alaposan összekeverjük, majd minimum 1 órát a konyhapulton hagyjuk pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

  5. A saláta fogyasztása előtt a szokásos módon kifőzzük a tésztát, majd forrón a paradicsomhoz keverjük.

  6. Parmezán forgácsokkal díszítve tálaljuk az elkészült meleg tésztasalátát.