Mutáros karaj

Publikálva: 2017. június 6.
Cimkék : karaj 

A mustáros karaj egy igen ízletes fogás azok számára akik nem idegenkednek a kissé szárazabb húsoktól.

Hozzávalók
2 adagra
  1. 400 g sertés rövid karaj
  2. 10 csipet só
  3. 5 csipet fehérbors (őrölt)
  4. 10 csipet fokhagymapor
  5. 4 teáskanál mustár
  6. 150 ml 2,8%-os tej
  7. A sütéshez
  8. 5 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
155 perc
  1. A karaj szeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral.

  2. Mindkét oldalukat megkenjük mustárral, majd egy edénybe helyezzük.

  3. Ráöntjük a tejet, lefedjük, és minimum 2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

  4. Amikor a hús kellőképpen bepácolódott, egy serpenyőben olajat hevítünk. Magas hőfokon hirtelen megsütjük a húsok mindkét oldalát. Amikor kissé megpirultak, lefedjük egy fedővel, és közepes lángon, saját szaftjában készre sütjük. Akkor jó, amikor a nedvesség eltávozott az edényből, és a hússzeletek szépen megpirultak.

  5. És már tálalhatjuk is az elkészült mustáros karajt! :)