Nyúlpörkölt

Publikálva: 2017. június 12.
Cimkék : nyúl 

Legjobb nyúlpörkölt recept

Hozzávalók
4 adagra
  1. 65 g sertészsír
  2. 270 g vöröshagyma
  3. 6 gerezd fokhagyma
  4. 2 csapott teáskanál só
  5. 5 csipet fehérbors (őrölt)
  6. 400 ml víz
  7. 2 evőkanál pirospaprika (őrölt)
  8. 1 teáskanál köménymag (őrölt)
  9. 2 db babérlevél (friss, vagy szárított)
  10. 800 g nyúlhús
  11. 1 db paradicsom
Elkészítés
135 perc
  1. Az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük pirítani a zsíron. Sózzuk, borsozzuk, majd alacsony lángon dinszteljük, amíg előkészítjük a húst.

  2. A nyulat feldaraboljuk. Én a csontosabb farhát részt eltettem a fagyasztóba, később fel lehet használni egy húsleves, vagy alaplé készítéséhez.

  3. A vöröshagymát lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a vizet, a pirospaprikát, az őrölt köményt és a babérleveleket.

  4. Beletesszük a húst, és a cikkekre vágott paradicsomot, majd óvatosan összekeverjük. Közepes lángon addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

  5. Főtt tésztával, és salátával tálalhatjuk az elkészült nyúlpörköltet. :)