Paleo töltött gomba

Publikálva: 2017. július 26.
Cimkék : paleo, gomba 

Kínálhatjuk bármilyen körettel, vagy salátával, de egy hidegtál részeként is megállja a helyét. Íme a töltött gomba, melyet a paleolit táplálkozás hívei is nyugodt szívvel fogyaszthatnak. :)

Hozzávalók
3 adagra
  1. A töltelékhez
  2. 250 g csirkemell - darált
  3. 200 g sárgarépa (nyers, reszelt)
  4. 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
  5. A töltött gombához
  6. 6 db gomba - csiperke/sampion
  7. 6 szelet bacon - sovány
  8. 1 közepes fej vöröshagyma
  9. 2 gerezd fokhagyma
  10. 1 teáskanál só
  11. 1 csipet fehérbors (őrölt)
  12. 2 csipet köménymag (őrölt)
  13. 2 teáskanál petrezselyemzöld
  14. A tepsi kikenéséhez
  15. 2 evőkanál kókuszzsír (kókuszolaj)
  16. A zöldségek pirításához
  17. 2 evőkanál kókuszzsír (kókuszolaj)
Elkészítés
90 perc
  1. A vöröshagymát és a reszelt fokhagymát kevés kókuszzsíron megdinszteljük.

  2. A sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd a hagymához keverjük.

  3. A gombákat megtisztítjuk, a gombafejeket félretesszük. A szárakat apróra vágjuk, és a hagymás répához adjuk. Pár percig nagy lángon átsütjük.

  4. Egy tálban összekeverjük a darált húst a tojással, és a petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. Hozzáadjuk a pirított zöldségeket, majd alaposan összekeverjük.

  5. A gombafejek belsejéből kikaparjuk a lemezeket, majd egy-egy félbe vágott szalonnával kibéleljük.

  6. A darált húsos masszát a gombafejekbe kanalazzuk, majd egy kókuszzsírral kikent tepsibe helyezzük.

  7. Lefedjük alufóliával, és 200 fokos sütőben 50 percig sütjük.

  8. Ezután levesszük a fóliát, a tepsiben összegyűlt szafttal meglocsoljuk a töltött gombákat és még 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy kicsit megpiruljon a tetejük.

  9. Friss salátával tálaljuk a töltött gombát.