Paprikás-húsos tészta

Publikálva: 2017. július 4.
Cimkék : tészta 

Ha valamit gyorsan szeretnénk az asztalra varázsolni, akkor ez a paprikás-húsos tészta biztosan a segítségünkre siet. Nem kell órákig a konyhában állnunk, mégis nagyon finom ebéd, vagy vacsora lehet belőle. Aki szeretne egy egyszerű, de annál ízletesebb fogást a gyűjteményébe, az feltétlen próbálja ki ezt a paprikás húsos tészta receptet! :)

Hozzávalók
3 adagra
  1. 250 g tészta - kis kagyló (száraz)
  2. 3 evőkanál olívaolaj
  3. 100 g bacon - sovány
  4. 1 nagy fej vöröshagyma
  5. 2 gerezd fokhagyma
  6. 1 mokkáskanál só
  7. 3 csipet fehérbors (őrölt)
  8. 1 mokkáskanál köménymag (őrölt)
  9. 300 g csirkemell filé
  10. 100 ml bor (fehér, száraz)
  11. 0.5 db paprika (kaliforniai, zöld)
  12. 0.5 db paprika - kalifornai, narancssárga
  13. 0.5 db paprika - kaliforniai, piros
  14. 250 ml főzőtejszín (15-20%-os)
Elkészítés
45 perc
  1. A tésztát a szokásos módon megfőzzük.

  2. A bacont apró kockára vágjuk, majd elkezdjük pirítani az olíva olajon.

  3. Hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.

  4. A csirkemellet kockára vágjuk, a hagymához adjuk, majd fehéredésig pirítjuk. Beleöntjük a fehérbort és magas hőfokon kipároljuk belőle az alkoholt. Ez kb. fél percet vesz igénybe.

  5. A paprikákat kis csíkokra szeleteljük, majd a húshoz adjuk. Ha szükségesnek érezzük, még sózhatjuk az ételt.

  6. Amikor minden megpuhult, hozzáadjuk a főzőtejszínt, és közepes lángon addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.

  7. Ha elkészült, hozzákeverjük a főtt tésztát.

  8. Frissen, melegen tálaljuk a paprikás húsos tésztát.