Paradicsomos-csirkés bulgur

Publikálva: 2017. május 25.
Cimkék : csirke, paradicsom 

Paradicsomos-csirkés bulgur egy könnyebb étel, próbálja ki!

Hozzávalók
2 adagra
  1. 2 evőkanál olívaolaj
  2. 1 közepes fej vöröshagyma
  3. 2 gerezd fokhagyma
  4. 200 g csirkemell filé
  5. 1 szelet paprika - kalifornai, narancssárga
  6. 1 szelet paprika (kaliforniai, zöld)
  7. 1 szelet paprika - kaliforniai, piros
  8. 400 g hámozott, darabolt paradicsom konzerv
  9. 1 csapott teáskanál só
  10. 2 csipet bors - fekete (tört)
  11. 0.5 mokkáskanál köménymag (őrölt)
  12. 2 csapott evőkanál kristálycukor
  13. 1 teáskanál oregánó (morzsolt)
  14. 2 csapott teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
  15. 1 db babérlevél (friss, vagy szárított)
  16. 100 g bulgur (szárazon)
Elkészítés
60 perc
  1. Az olajon elkezdjük pirítani az apró kockára vágott hagymát és a reszelt fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és oregánóval.

  2. Rátesszük a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük.

  3. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, pár pillanatig pirítjuk, majd beletesszük a darabolt paradicsom konzervet, és kb. 50 ml vizet. Beletesszük a babérlevelet, és ízlés szerint az ételízesítőt és a cukrot. Alaposan összekeverjük, majd kb. 20 percig lassú tűzön főzzük.

  4. Egy csészében kimérjük a bulgurt, és ugyanannyi vizet, majd az ételhez adjuk. Alaposan összekeverjük és lassú tűzön, pár percenként fakanállal átforgatva puhára főzzük. Fogyasztás előtt érdemes állni hagyni egy kicsit, hogy a bulgur alaposan magába tudja szívni a nedvességet.

  5. És már tálalhatjuk is a paradicsomos-csirkés bulgurt. :)