Párizsi csirkemell

Publikálva: 2017. június 19.
Cimkék : párizsi. csirke 

Ha valaki szeretné különlegessé tenni, adhat a tésztához reszelt sajtot, vagy bármilyen zöld fűszert, de akár még enyhén megpirított hagyma is mehet bele.

Hozzávalók
3 adagra
  1. A csirkemellhez
  2. 500 g csirkemell filé
  3. 12 csipet só
  4. 6 csipet fehérbors (őrölt)
  5. A hús beforgatásához
  6. 4 evőkanál búzaliszt (BL55)
  7. A bundához
  8. 200 g búzaliszt (BL55)
  9. 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
  10. 200 ml 1,5%-os tej
  11. 1 mokkáskanál adalékmentes só
  12. A sütéshez
  13. 500 ml étolaj
Elkészítés
60 perc
  1. A húst szeletekre vágjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

  2. A bundához egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat. Beleöntjük a tejet és megsózzuk.

  3. Egy habverő segítségével csomó mentesre keverjük a masszát.

  4. Egy tálkába lisztet teszünk, majd a hús szeleteket megforgatjuk benne.

  5. A húst a masszába mártjuk.

  6. Forró olajban, közepes lángon arany barnára sütjük.

  7. Egy konyhai papírtörlőn alaposan lecsöpögtetjük róla a felesleges olajat.

  8. Frissen tálaljuk az elkészült párizsi csirkemellet. :)