Pudingos meggytorta (diabetikus)

Publikálva: 2017. június 30.
Cimkék : torta 

Az alapanyagok úgy vannak összeválogatva, hogy diétázók és cukorbetegek is fogyaszthatják, persze csak mértékkel. :)

Hozzávalók
1 tortára
  1. A piskótához
  2. 3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
  3. 1 csipet só
  4. 125 g nyírfacukor
  5. 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  6. 7 g sütőpor
  7. 3 evőkanál víz
  8. A tortaforma kikenéséhez
  9. 2 evőkanál vaj
  10. 2 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  11. A pudinghoz
  12. 700 ml 1,5%-os tej
  13. 74 g vaníliás pudingpor (diabetikus)
  14. 2 evőkanál nyírfacukor
  15. A meggy réteghez
  16. 680 g meggybefőtt (diabetikus)
  17. 20 g lapzselatin
Elkészítés
230 perc
  1. A meggybefőttet leszűrjük, a levét félre tesszük. A meggyet hagyjuk egy szűrőben jól lecsöpögni.

  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját és a nyírfacukrot habosra keverjük egy robotgéppel, a fehérjét pedig kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával.

  3. A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a vizet és a sütőport, majd alaposan kikeverjük.

  4. A masszába forgatjuk a tojás fehérje habot,majd egy kivajazott, lisztezett, 26 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. 180 C fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. Mindenképpen tűpróbával ellenőrizzük!

  5. A krémhez a szokásos módon megfőzzük a pudingot, majd időnként megkeverve kihűtjük.

  6. Amikor minden kellően kihűlt, a pudingot rásimítjuk a piskótára. Megszórjuk a meggyel, kissé bele is nyomkodhatjuk a pudingba. 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a zselé ráöntése előtt.

  7. A zseléhez hideg vízbe áztatjuk a lap zselatint (az enyémet 5 percig kellett), felforraljuk a meggy levet, majd lehúzzuk a tűzről. A kinyomkodott zselatint a lébe keverjük, kihűtjük (de még folyós legyen). Ráöntjük a puding tetejére, és hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed.

  8. Pár óra múlva fogyaszthatjuk a pudingos meggytortát.