Rántott csirkecomb filézve

Publikálva: 2017. június 22.
Cimkék : csirke 

Ha kicsontozzuk a csirkecombokat, ne dobjuk ki a csontot, mert nagyon jó alaplevet lehet belőle főzni, vagy kiegészíthetünk vele egy finom csirkehús levest.

Hozzávalók
3 adagra
  1. A csirkecombhoz
  2. 3 db csirkecomb
  3. 1 csapott teáskanál só
  4. 6 csipet fehérbors (őrölt)
  5. A panírhoz
  6. 50 g búzaliszt (BL55)
  7. 2 db tojás (apró, "S"-es méretű)
  8. 3 csipet só
  9. 50 ml 1,5%-os tej
  10. 120 g zsemlemorzsa
  11. A sütéshez
  12. 500 ml étolaj
Elkészítés
90 perc
  1. A csirkecombokat alaposan megmossuk, majd félbe vágjuk. Ha valaki nem szereti, eltávolíthatja a bőrét, én rajta hagytam.

  2. A csirkecomb felső részét bőrrel lefelé lefektetjük a munkalapra. A csont mentén bevágjuk a húst.

  3. Majd óvatosan lefejtjük róla a csontot.

  4. Az alsó combot is bemetsszük a csont mentén, majd óvatosan körbe vágjuk.

  5. Ezután a felső részénél vágjuk le róla a porc részt, majd alul körbe vágjuk a bőrt, így könnyen el tudjuk távolítani a csontot.

  6. A kicsontozott csirkecombokat ízlés szerint sózzuk borsozzuk.

  7. A panírozáshoz külön tálakba tesszük a lisztet, a tejjel felvert sózott tojást, és a zsemlemorzsát. A húst először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

  8. Bő, forró olajban, közepes lángon arany barnára sütjük. Én mindig fedő alatt sütöm, mert omlósabb lesz a hús.

  9. Frissen tálaljuk a rántott csirkecombot.