Rántott csirkemáj

Publikálva: 2017. június 26.
Cimkék : máj 

Ízletes, ropogós.

Hozzávalók
3 adagra
  1. Rántani
  2. 500 g csirkemáj
  3. A panírhoz
  4. 50 g búzaliszt (BL55)
  5. 1 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
  6. 50 ml 1,5%-os tej
  7. 150 g zsemlemorzsa
  8. Az elkészült máj ízesítéséhez
  9. 1 teáskanál só
  10. A sütéshez
  11. étolaj
Elkészítés
50 perc
  1. Külön tálakba tesszük a lisztet, a tejjel kikevert tojást, és a zsemlemorzsát.

  2. A csirkemájat alaposan megmossuk, megtisztítjuk. Beleforgatjuk a lisztbe, majd a tejjel felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.

  3. Forró olajban mindkét oldalát arany barnára sütjük.

  4. Az olajból kivéve a májat konyhai papírtörlőre tesszük, hogy felitassuk a fölösleges olajat, majd ízlés szerint megsózzuk.

  5. Forrón, frissen tálaljuk az elkészült rántott csirkemájat.