Rántott csirkemell zablisztes bundában

Publikálva: 2017. augusztus 1.
Cimkék : csirke 

Gyors és finom is.

Hozzávalók
4 adag
  1. 600 g (nagyobb méretű) csirkemell
  2. 6 evőkanál zabliszt
  3. 5 gerezd fokhagyma
  4. ízlés szerint só
  5. ízlés szerint bors
  6. 1 evőkanál olívaolaj
  7. 0,5 liter étolaj
Elkészítés
45 perc
  1. A csirkemellet felszeleteljük, megsózzuk, borsozzuk, és a zúzott fokhagymával, olívaolajjal bedörzsöljük.

  2. Kb. fél óráig hűtőben pihentetjük, utána a zablisztben megforgatjuk.

  3. Forró étolajba tesszük, először néhány percig fedő alatt sütjük, majd a másik oldalát már anélkül. Mindaddig, amíg szép halvány, rózsaszínes árnyalatú nem lesz.

  4. Többféle körettel tálalhatjuk. Jelenleg petrezselymes burgonyával készült. Mindenkinek jó étvágyat hozzá. 😃