Rántott hal parmezános bundában

Publikálva: 2017. június 22.
Cimkék : hal 

Ha valaki már unja a hagyományos rántott halat, annak jó szívvel ajánljuk ezt a parmezán bundás változatot.

Hozzávalók
4 adagra
  1. A halhoz
  2. 400 g halfilé
  3. 20 csipet só
  4. 10 csipet fehérbors (őrölt)
  5. A panírhoz
  6. 50 g búzaliszt (BL55)
  7. 1 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
  8. 50 ml 1,5%-os tej
  9. 80 g zsemlemorzsa
  10. 20 g sajt - parmezán
  11. A sütéshez
  12. 300 ml étolaj
Elkészítés
55 perc
  1. A hal szeleteket megmossuk, alaposan felitatjuk róluk a nedvességet. Ha túl nagyok a szeletek, ketté vágjuk. Nekem 5 nagy szelet volt, amit félbe vágtam. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

  2. A panírozáshoz külön tálakba tesszük a lisztet, a tejjel felvert tojást, és a reszelt parmezánnal elkevert zsemlemorzsát.

  3. A hal szeleteket a lisztbe, majd a tojásba, végül a parmezános zsemlemorzsába forgatjuk.

  4. Forró olajban arany barnára sütjük.

  5. Sült burgonyával nagyon ízletes fogás a rántott hal parmezános bundában. :)