Rizsfelfújt friss eperöntettel

Publikálva: 2017. augusztus 11.
Cimkék : eper 

Kedvenc szezonális gyümölcs, ami jól harmonizál ezzel az édességgel.

Hozzávalók
4 adagra
  1. 25 dkg rizs
  2. 3/4 liter tej
  3. 4 dkg vaj
  4. 8 dkg nádcukor
  5. ízlés szerint reszelt citromhéj
  6. 4 db tojás
  7. 1 csipet só
  8. vaníliarúd
  9. zsír
  10. ízlés szerint eperöntet
Elkészítés
60 perc
  1. A rizst annyi vízbe tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi, tegyünk hozzá sót és vajat. Ha a vizet magába szívta, akkor öntsük hozzá a tejet és rakjuk bele a vanília rudat. Ha megfőtt, azután hagyjuk kihűlni.

  2. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük és beletesszük a reszelt citromhéjat. Keverjük bele a kihűlt rizsbe.

  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd ezt is finoman hozzákeverjük a rizshez.

  4. Alaposan kizsírozzuk a teflonos tepsit és beletesszük az egészet.

  5. Kb. 200C-on aranybarnára sütjük.

  6. Vizes késsel, még azon forrón kockákra vágjuk, és híg eperöntettel kínáljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!