Sertéspörkölt

Publikálva: 2017. június 27.
Cimkék : pörkölt 

Ez a sertéspörkölt recept végtelenül egyszerűen elkészíthető, és nagyon finom étel.

Hozzávalók
4 adagra
  1. 3 evőkanál sertészsír
  2. 4 db vöröshagyma
  3. 5 gerezd fokhagyma
  4. 2 evőkanál pirospaprika (őrölt)
  5. 500 g sertéscomb
  6. 0.5 db paradicsom
  7. 0.5 db paprika - TV
  8. 2 kávéskanál só
  9. 0.5 kávéskanál fehérbors (őrölt)
  10. 0.5 teáskanál köménymag (őrölt)
  11. 1 evőkanál sűrített paradicsom
  12. 1 db babérlevél (friss, vagy szárított)
  13. 300 ml víz
Elkészítés
90 perc
  1. Az apróra vágott vöröshagymát, és a reszelt fokhagymát elkezdjük dinsztelni a zsíron.

  2. Amikor a hagyma már kissé megpuhult, lehúzzuk a tűzről. Hozzáadjuk a sót, a borsot, a babérlevelet és a pirospaprikát.

  3. A húst falatnyi kockára, a paradicsomot és a paprikát nagyobb darabokra vágjuk, majd a hagymához keverjük. Hozzáadjuk az őrölt köményt, a sűrített paradicsomot.

  4. Felöntjük vízzel, és az egészet puhára főzzük kb. 75 perc alatt. Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet, a végén pedig a fölösleges levet lepirítjuk róla.

  5. Főtt burgonyával nagyon ízletes fogás a sertéspörkölt.