Sertésszelet jóasszony módra

Publikálva: 2017. május 30.
Cimkék : sertés 

A sertésszelet jóasszony módra egy finom, és igazán gyorsan elkészíthető étel!

Hozzávalók
5 adagra
  1. A hús sütéséhez
  2. 3 evőkanál sertészsír
  3. 5 szelet sertéskaraj (csont nélküli)
  4. 10 csipet adalékmentes só
  5. 5 csipet fehérbors (őrölt)
  6. 5 csapott evőkanál búzaliszt (BL55)
  7. A raguhoz
  8. 1 nagy fej vöröshagyma
  9. 125 g szalonna - császár (húsos)
  10. 2 csipet fehérbors (őrölt)
  11. 1 teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
  12. 130 g zöldborsó
  13. 200 g gomba - csiperke/sampion
  14. 200 ml bor (fehér, száraz)
  15. 2 evőkanál petrezselyemzöld
Elkészítés
60 perc
  1. A karaj szeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. Eredetileg ez az étel karajból készül, de ha valaki nem szereti a szárazabb húsokat, nyugodtan készítheti akár tarjából is.

  2. A felhevített zsírban készre sütjük a húst. Ha elkészült, egy tányérba tesszük és lefedjük alufóliával.

  3. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a szalonnát. Hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát és pár percig együtt sütjük.

  4. A szalonnás hagymát megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük fehérborral.

  5. Hozzáadjuk a zöldborsót és a szeletekre vágott gombát, ízlés szerint megszórjuk ételízesítővel. Alaposan összekeverjük, majd készre főzzük.

  6. Általában tálaláskor a sült hússzeletekre szokták halmozni a ragut. Én mindig beleteszem a húst a raguba, mert a karaj amúgy is szárazabb, így jót tesz neki ha tálalásig a raguban pihen.

  7. Kockára vágott sült burgonyával tálaljuk a sertésszeletet jóasszony módra.