Slambuc

Publikálva: 2017. június 7.
Cimkék : slambuc 

A slambuc, egy nagyon finom étel. Az eredeti slambuc bográcsban készül, és mondhatjuk, hogy igazi férfi munka. :)

Hozzávalók
3 adagra
  1. 1 evőkanál sertészsír
  2. 80 g szalonna (füstölt)
  3. 250 g tészta - lebbencs (száraz)
  4. 1 nagy fej vöröshagyma
  5. 350 g burgonya (megtisztított, hámozott)
  6. 1.5 evőkanál pirospaprika (őrölt)
  7. 1 púpozott teáskanál só
  8. 3 csipet bors - fekete (tört)
  9. 550 ml víz
Elkészítés
75 perc
  1. A szalonnát, a hagymát és a burgonyát kis kockára vágjuk, a tésztát kisebb darabokra törjük.

  2. A szalonnát megpirítjuk a sertészsíron, majd kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük.

  3. A fennmaradó zsiradékon megpirítjuk a tésztát. Itt mindenkinek a saját ízlésére van bízva, hogy mennyire pirítja meg, mi szép barnán szeretjük. :) Ha elkészültünk a tésztával, ezt is kivesszük a zsiradékból és félretesszük.

  4. Visszatesszük a serpenyőbe a pirított szalonnát, rátesszük a vöröshagymát, majd picit összesütjük.

  5. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük a víz felével. A víz mennyisége függ a tészta minőségétől is, úgyhogy célszerű apránként adagolni a másik felét, addig amíg minden meg nem puhul.

  6. Hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk.

  7. Beletesszük a pirított tésztát, majd alaposan összekeverjük. Addig főzzük, amíg minden meg nem puhul, majd elkezdhetjük lepirítani. Aki ügyes, az „dobálhatja” a serpenyőben, hogy minden oldala szépen megpiruljon. Az igazi slambucot 33-szor kell ilyen módon megfordítani. Én csak fakanállal szoktam átforgatni. :)

  8. És már tálalhatjuk is a mennyei slambucot! :)