Sült kacsa

Publikálva: 2017. július 25.
Cimkék : kacsa 

A hús omlós, puha, szinte olvad a szánkban. Aki eddig tartott a kacsa sütéstől, annak bátran ajánljuk ezt a receptet. :)

Hozzávalók
4 adagra
  1. 2 db kacsacomb
  2. 1 db kacsamell
  3. 2 db kacsaszárny
  4. 150 g szalonna (füstölt)
  5. 3 fej vöröshagyma
  6. 5 gerezd fokhagyma
  7. 5 evőkanál olívaolaj
  8. 3 teáskanál só
  9. 1 teáskanál fehérbors (őrölt)
  10. 1 teáskanál köménymag (őrölt)
  11. 2 teáskanál majoránna
  12. 100 ml víz
Elkészítés
135 perc
  1. A kacsahúst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és majoránnával. A fűszerezés természetesen ízlés szerint történik, az általam megadott mennyiség nem szent írás. :)

  2. Egy tepsit megöntözünk egy kevés olíva olajjal, ráhelyezzük a kis szeletekre vágott szalonnát, a befűszerezett kacsadarabokat, majd azokat is meglocsoljuk egy kevés olíva olajjal.

  3. A húsok köré tesszük a negyedelt vöröshagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát, majd öntünk alá kb. 1 dl vizet.

  4. A tepsit lefedjük alufóliával, és 1 óra 45 percet sütjük 180 C fokon.

  5. Ha megpuhult a hús, meglocsoljuk egy kis szafttal, majd alufólia nélkül 15 percig pirítjuk.

  6. Burgonyapürével tálaljuk a sült kacsát.