Sült libacomb

Publikálva: 2017. június 16.
Cimkék : liba 

Kívül ropogós, belül omlós. Igazi csemege.

Hozzávalók
2 adagra
  1. 3 evőkanál libazsír
  2. 2 db libacomb
  3. 1 púpozott teáskanál só
  4. 4 csipet fehérbors (őrölt)
  5. 8 gerezd fokhagyma
  6. 4 csipet majoránna
  7. 50 ml víz
Elkészítés
165 perc
  1. A sütőt előmelegítjük 220 C fokra. Egy tepsit kikenünk libazsírral. Ha nincs libazsírunk, megfelel a sertés zsír is.

  2. A libacombokat alaposan megtisztítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Bőrével lefelé belefektetjük a tepsibe, majd 25 percig sütjük.

  3. Az elősütés után megfordítjuk a combokat, melléjük tesszük a fokhagyma gerezdeket, és megszórjuk majoránnával. Az elősütésre azért van szükség, hogy a liba bőréből kisüljön a zsír, és kissé megpiruljon. Ha úgy látjuk, hogy kevés zsír sült ki a bőrből, akkor feltétlenül pótoljuk. Kb. 1 cm magasan álljon a zsír a tepsiben.

  4. Egy kevés vizet öntünk a tepsi aljára, majd lefedjük alufóliával. A sütőt visszavesszük 190 C fokra, és addig sütjük a combokat, amíg teljesen meg nem puhulnak. A sütési idő függ a libacombok nagyságától és a sütőtől is. Érdemes a sütési idő felénél ellenőrizni a hús puhaságát, így nagyjából látjuk, hogy mennyit kell még sülnie.

  5. Amikor a combok megpuhultak, eltávolítjuk az alufóliát. A combokat meglocsoljuk az alattuk levő zsírral, majd 220 C fokon addig sütjük amíg meg nem pirul. Ez kb. 10 perc, de figyeljünk oda rá.

  6. És már fogyaszthatjuk is az ízletes sült libacombot. :)