Sült tarja

Publikálva: 2017. július 14.
Cimkék : tarja 

Akár egy főzelék feltétjeként, egy friss salátával, vagy bármilyen körettel finom fogás varázsolható belőle.

Hozzávalók
2 adagra
  1. 600 g sertéstarja
  2. 6 bő evőkanál olívaolaj
  3. 8 nagy csipet só
  4. 8 csipet fehérbors (őrölt)
  5. 8 csipet köménymag (őrölt)
  6. 8 gerezd fokhagyma
  7. 50 ml víz
Elkészítés
50 perc
  1. A hússzeleteket alaposan megmossuk, majd minden oldalukat megszórjuk egy csipet sóval, borssal és őrölt köménnyel.

  2. Egy serpenyőben olíva olajat forrósítunk, majd hirtelen megsütjük a hússzeleteket.

  3. A fokhagyma gerezdeket vékony szeletekre vágjuk.

  4. Amikor a hús kapott egy kis színt, hozzáöntjük a vizet és mellészórjuk a fokhagyma szeleteket.

  5. Közepes lángon sütjük, amíg meg nem puhul. A végén pedig magas lángon lepirítjuk.

  6. Egy igazán ízletes ebéd vagy vacsora lehet a sült tarjából.