Sült zöldség

Publikálva: 2017. június 26.
Cimkék : zöldség 

Ez egy nagyon finom sült zöldség recept, melyet tálalhatunk köretként, vagy akár önálló fogásként is.

Hozzávalók
2 adagra
  1. 4 evőkanál szezámolaj
  2. 100 g sárgarépa
  3. 100 g zellergumó (nyers)
  4. 1 teáskanál só
  5. 3 csipet fehérbors (őrölt)
  6. 1 teáskanál köménymag (őrölt)
  7. 1 teáskanál fokhagymapor
  8. 200 g cukkini
  9. 200 g gomba - csiperke/sampion
  10. 3 evőkanál metélőhagyma (snidling)
Elkészítés
35 perc
  1. A répát és a zellert megpucoljuk, majd gyufaszál méretűre szeleteljük. A cukkinit hosszában négy felé vágjuk, majd felszeleteljük. A gombát megpucoljuk, majd négy felé vágjuk.

  2. Egy wokban felforrósítjuk az olajat, majd beletesszük a répát és a zellert. Ha nincs otthon wok, egy serpenyő is megfelel, az a lényeg, hogy jól fel lehessen forrósítani. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és fokhagymaporral. Kb. 5 percig magas hőfokon sütjük.

  3. Hozzáadjuk a cukkinit, majd újabb 5 percig sütjük. Ezután beletesszük a gombát, és még 5 percig sütjük.

  4. A végén megszórjuk az apróra vágott snidlinggel és alaposan összekeverjük.

  5. Frissen tálaljuk az elkészült sült zöldségeket.