Szezámos-parmezános rántott padlizsán

Publikálva: 2017. június 27.
Cimkék : rántott, padlizsán 

A parmezán, és a szezámmag különösen jó ízt ad a panírnak, így jó szívvel ajánljuk mindenkinek.

Hozzávalók
2 adagra
  1. A padlizsánhoz
  2. 450 g padlizsán (nyers)
  3. 1 púpozott evőkanál só
  4. 70 g búzaliszt (BL55)
  5. 1 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
  6. 50 ml 1,5%-os tej
  7. 150 g zsemlemorzsa
  8. 20 g sajt - parmezán
  9. 2 evőkanál szezámmag
  10. A kisütéshez
  11. 300 ml étolaj
Elkészítés
70 perc
  1. A padlizsánt meghámozzuk, majd ujjnyi szeletekre vágjuk.

  2. Mindkét oldalát megsózzuk, majd 15 percig állni hagyjuk. A só mennyisége irányadó, természetesen mindenki a saját ízlése szerint használja.

  3. Előkészítjük a panírozáshoz az alapanyagokat. A lisztet egy tálba tesszük, a tojást 2 csipet sóval és a tejjel felverjük, majd a zsemlemorzsához keverjük a parmezánt és a szezámmagot.

  4. A padlizsán szeleteket hideg vízzel leöblítjük, majd konyhai papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet.

  5. Megforgatjuk a lisztben, a tojásban, végül pedig a szezámos-parmezános zsemlemorzsában.

  6. Forró olajban arany barnára sütjük.

  7. Frissen tálaljuk a szezámos-parmezános rántott padlizsánt.